Saluran darah Tersumbat Punca Serangan Jantung

Thursday, 17 April 2014

saluran darah tersumbat

Saluran Darah Tersumbat

Saya terkena serangan jantung pada tahun 2007 ketika itu umur 34 tahun kerana 2 saluran didapati tersumbat dan telah menjalani rawatan angiogram sebanyak 2 kali. Dalam 2 tahun selepas terkena serangan jantung kesihatan saya merosot teruk dan selalu keluar masuk wad seperti ICU,CCU dan CHDW. Pada Oktober 2009 saya diperkenalkan Kapsul Danshen Plus yang boleh membantu mencuci saluran darah tersumbat dan aktif sehingga saluran yang paling halus (kapilari). Pada mulanya saya tidak percaya tapi selepas mengambilnya lebih kurang sebulan saya terus berhenti semua ubat-ubat Hospital setelah banyak perubahan positif yang berlaku dalam kesihatan saya.

Di sini ingin saya berkongsi dengan semua orang bagaimana Kapsul Danshen Plus ini berfungsi dan menyelesaikan masalah kesihatan yang kronik. Sepanjang saya mengidap jantung koronari, saya belum pernah terjumpa produk 'MEMBERSIH SALURAN DARAH' . Ini satu-satunya produk herba yang dapat membantu membersih saluran darah yang terdapat di pasaran pada masa ini dan ia bebas dari dadah, mendapat kelulusan daripada FDA-IND USA Fasa 2 (Food and Drug Admintration, Amerika Syarikat) iaitu produk herba pertama China yang mendapat pengiktirafan ini.

 Ia mengubah pesepsi kehidupan saya sebagai pesakit koronari di mana selama ini saya hanya bergantung kepada ubat-ubat yang dibekalkan dari Hospital tetapi ia tetap juga tidak memberi penyelesaian sepenuhnya dalam masalah kesihatan saya kerana masih sakit dada dan cepat penat akibat saluran masih tersumbat, ubat-ubat yang dibekalkan kepada saya seperti inspirin hanya membantu untuk mencairkan darah sahaja tapi tidak membuka saluran yg tersumbat. Sebab tuh kita boleh lihat ramai pesakit jantung koronari setiap hari makan ubat tapi dalam masa yang sama masih kena membuat pemasangan stent, belon atau bypass. Kesimpulannya walaupun kita makan ubat setiap hari risiko untuk kena serangan jantung dan strok masih tinggi kerana saluran masih tersumbat. Segala-galanya telah berubah apabila saya mengamalkan makan kapsul Danshen Plus sehingga saluran darah saya tidak lagi tersumbat dan mampu menjalani kehidupan sebenar seperti orang yang sihat . Alhamdulillah syukur kepada tuhan, semoga lepas ini saya dapat membantu insan lain pulak.

Kapsul Danshen Plus boleh diambil bersama ubatan hospital dan produk tambahan lain. Ia juga membantu membuka saluran darah anda yang tersumbat , sehingga darah yang dipam keluar dari jantung dapat membawa oksigen, zat-zat makan, zat-zat ubat atau suplimen sampai ke tempat yang memerlukan rawatan (sel-sel). Ramai pesakit bila makan ubat atau suplimen tapi penyakit tidak sembuh maka mereka salahkan ubat, sebenarnya bukan salah ubat yang tak baik tapi zat ubat itu tak sampai kepada sel sel kerana saluran darah anda tersumbat .Dengan kandungan kolestrol dan gula yang tinggi menyebabkan darah cepat menjadi pekat, bila darah pekat di samping saluran yang menjadi sempit sehinggalah lama kelamaan saluran darah kita akan tertutup terus menyebabkan penggumpalan (atherosklerosis) itu berlaku di dalam saluran darah, jika ia berlaku di dalam saluran ke jantung, anda akan mengalami serangan jantung. Jika sekatan itu berlaku di dalam saluran yg membekalkan ke otak, anda akan mengalami strok.

Atherosklerosis ialah penyakit yg menyerang secara senyap-senyap dan tanpa sebarang gejala. Seseorang mungkin tidak menyedari yg dia mempunyai masalah ini sehingga sesuatu kejadian dramatik berlaku........seperti serangan jantung dan strok. Ia berlaku dalam senyap-senyap, tetapi seringkali membawa maut.

Kapsul Danshen plus telah dipatenkan, mendapat kelulusan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan halal, penggunanya di seluruh dunia melebihi 200 juta orang dan melebihi 40 negara, ia telah membantu ramai pesakit yang berkaitan saluran darah (kardiovaskular). Saluran tersumbat adalah masalah akar umbi yang perlu diselesaikan supaya peredaran darah anda lancar sehingga anda dapat mengelak daripada penyakit-penyakit merbahaya.

Video dibawah adalah hasil dari kajian oleh Fakulti Perubatan Universiti keio, Japan(80,000x zoom) menggunakan kaedah satellite maping ke atas saluran darah mikro (kapilari) yang dibersihkan selepas 30 minit mengambil Kapsul Danshen Plus.Bila pesakit mengambil Kapsul Danshen plus disamping ia mencuci atau membersihkan saluran darah secara tak langsung ia akan mencairkan dan mengembangkan arteri koronari , menambahkan kadar pengaliran darah dan membaiki pengedaran mikro sehingga anda mendapat oksigen yang cukup dan peredaran darah yang sangat baik dan lancar. Kapsul Danshen juga berfungsi sama seperti ubat inspirin iaitu mampu mencairkan darah dan juga menjaga paras kolestrol anda. Ia sangat berkesan terhadap pencegahan dan perawatan penyakit jantung serta penyakit yang berkaitan dengan pengedaran darah. Kajian klinikal juga membukti kan Kapsul Danshen Plus boleh digunakan untuk mengelak seseorang dari terkena serangan jantung dan strok dengan memberi 6-8 kapsul di letakkan dibawah lidah.

Kepada orang yang sihat, anda masih ada pilihan dalam kesihatan anda.......jadi renung-renungkan lah masa depan kesihatan anda.................Apakah 5-10 tahun akan datang anda pasti, anda tidak kena penyakit jantung atau strok atau darah tinggi atau kencing manis????

Cuba anda fikir sejenak........di kalangan rakan-rakan, saudara mara anda yang berumur 35 ke atas, hanya berapa orang yang bebas dari penyakit seperti di atas, selepas saya terkena serangan jantung, banyak perkara rutin harian saya tak mampu hendak lakukan dan saya mengalami truma yang sangat teruk sehingga hilang kenyakinan diri bila saya lihat sendiri ketika berada dalam Wad di Hospital di mana ramai orang meninggal dunia, saya tidak boleh lupa sejarah itu bila pesakit yang di depan dan di tepi katil saya meninggal antaranya sebab strok, kanser hati dan organ tak berfungsi.

"MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI"

"Hampir separuh daripada semua kematian akibat serangan jantung berlaku semasa serangan yang pertama dan sebelum rawatan dapat dimulakan (Tak pernah membuat pemeriksaan kesihatan kerana menganggap diri sihat). Oleh itu, pencegahan adalah suatu perkara yang mesti dilakukan."

*Kapsul Danshen Plus bukan lah ubat jantung, ubat darah tinggi, stok, kencing manis seperti yang di salah faham oleh segelintir pengguna, ia adalah suplimen yang bertindak MEMBERSIH SALURAN DARAH aktif hingga ke kapilari yang paling halus. Dengan membersih saluran darah , bila sudah tiada halangan dalam saluran darah, perjalanan darah dan oksigen kembali lancar dan banyak masalah kesihatan dapat diatasi. Kajian telah membuktikan saluran darah tersumbat adalah antara punca utama penyakit kronik yang membawa maut, dengan membersih saluran ia adalah satu penyelesaian yang optimum untuk kesihatan kita.

Jika anda memerlukan penerangan lebih lanjut tentang keberkesanan kapsul Danshen plus ini sila sms atau e-mail , saya sedia berkongsi pengalaman ini dengan semua orang terutama pesakit jantung koronari dan strok. Kapsul Danshen Plus ini adalah khusus untuk semua penyakit yang berkaitan saluran atau pembuluh darah, di mana sangat sesuai juga untuk kencing manis dan darah tinggi - bhaseer 019-260 2000

SMS
Danshen Jarak Penyakit Jarak Lokasi
hantar ke 019-260 2000

** Artikel ini adalah sebagai maklumat dan perkongsian tentang alternatif herba, Sila berjumpa Doktor bertauliah untuk memperolehi maklumat yang lebih tepat *

____________________________________________________________________

Kapsul Danshen Plus dan Dong Chong Cao di puncak Great Wall, China

Tasly Danshen plus

Serba sedikit tentang sejarah kesihatan saya :
* Kena serangan jantung pada sept 2007
* Ketika dalam icu Doktor mengesahkan keadaan jantung kritikal (0tot jantung mati kerana serangan)
* Telah 2 kali buat engiogram di Hospital Serdang
* Pernah buat 'stress test' hanya lulus pada peringkat pertama sahaja, kedua dan seterusnya gagal
* Beberapa kali keluar masuk icu,ccu,chdw (kardio) dan wad biasa
* Penah trauma teruk sehingga selalu menangis sendirian, hilang kenyakinan hidup dan diri
* Mula mengambil produk Danshen Plus dan Dong Chong Cao pada Okt 2009

Pada 12 May 2010 adalah hari yang istimewa dan mengukir sejarah dalam hidup saya kerana impian untuk memanjat puncak Great Wall (7 wonders of the world) tercapai. Hari itu juga adalah harijadi saya yang ke 37 tahun dan saya memang telah merancang untuk memanjat ke Great Wall bersama produk Kapsul Danshen Plus dan Dong Chong Cao (DCC) hingga ke paras paling tinggi sebagai bukti kepada dunia bahawa kesihatan saya telah pulih di mana sebelum mengambil Danshen Plus saya selalu sakit dada, tidak boleh naik tangga, tidak boleh angkat berat, selalu keluar masuk wad dan kali terakhir saya di masuk ke wad CHDW (wad kardio) pada Okt 2009 kerana badan tiba-tiba jadi sejuk dan kebas yang berpunca dari stress di tempat kerja.

Selepas Keluar dari wad CHDW (2 hari sebelum hari raya aidilfitri) saya bertekad untuk mencuba Kapsul Danshen Plus kerana sudah tidak tahan lagi dengan kesihatan saya selalu merosot dan selalu sakit dada. Selepas mengambil Kapsul Danshen Plus dan Dong Chong Cao berterusan, alhamdullilah kesihatan telah pulih. Pada hal sebelum mengambil Danshen Plus saya telah gagal dalam 'Stress Test' dan hanya mampu habiskan tahap satu sahaja. Tapi hari ini dengan izin Allah saya berjaya sampai ke puncak Great Wall dengan ketinggian 888m tanpa sakit dada.

Ini satu bukti tentang keberkesanan Danshen Plus kepada saya dan saya sangat bersyukur kepada Tuhan kerana pada hari itu niat saya termakbul dan kebetulan pulak pada tarikh itu jatuh pada hari jadi saya. Rasa sangat terharu dan kenangan yang tidak dapat di lupakan kerana sebelum naik ke Great Wall rakan rakan telah membuat suprise party untuk harijadi saya dengan 2 kek dan bila semua rakan rakan dari 2 biji bas menyanyi lagu 'happy birthday' untuk saya, selepas itu mereka memeluk dan meraikan saya.....menitis air mata saya hiba.......kerana saya tidak pernah jangka semua ini akan berlaku kepada saya bila berada di negara orang.

Tasly Danshen plus

Kapsul Danshen Plus dan Dong Chong Cao adalah herba 100% dari alam semulajadi ini telah diperkenalkan oleh pelanggan saya iaitu Mr Nathan dimana dia juga yang mempunyai masalah '1st attack' strok dan masalah buah pinggang. Bila produk ini di perkenal kepada saya dan saya diberitahu bahawa beliau juga pulih selepas mengambil Danshen Plus, Dong Chong Cao dan B.Cleasing. Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada Mr.Nathan dan isterinya Madam Premah kerana memperkenalkan produk yang hebat ini kepada saya sehingga kesihatan saya kembali pulih.

Hari ini tugas saya pula untuk memberitahu seluruh rakyat Malaysia dan membantu sesiapa sahaja yang mempunyai masalah seperti saya supaya mereka pulih seperti kami berdua. Tiada apa yang mustahil, masih ramai rakyat Malaysia yang belum tahu tentang produk Kapsul Danshen Plus ini yang membantu menyelesaikan seperti penyakit Jantung, strok, kencing manis, darah tinggi, kolestrol tinggi dan penyakit yang berkaitan dengan saluran darah.

" Serangan jantung dan strok adalah pembunuh senyap yang berpunca dari saluran darah yang tersumbat. Tiada orang yang meninggal dunia kerana tekanan darah tinggi dan kencing manis tapi mereka meninggal kerana kerosakan organ yang gagal berfungsi atas sebab komplikasi dari penyakit itu"